Dag 22 & 23 Wellington
3 maart 2023 - Wellington, Nieuw-Zeeland
We zijn hier nu 4 dagen in Wellington en hebben inmiddels al van alles meegemaakt. Het is sowieso fijn om bij tante Sjuul te zijn. Gezellig bijkletsen en ervaringen uitwisselen.
Wat ik gisteren nog vergat in de blog te zetten, dat is dat we een heuse aardbeving hebben meegemaakt in Wellington. Het was een beving van 4.6 op de schaal van Rigter, en het voelde alsof er een grote zware vrachtwagen door de kamer kwam denderen. Het was maar heel kort, en toch een hele rare gewaarwording.
Gisteren zijn Paulien en ik naar het centrum van Wellington gereden met de auto, maar dat was geen succes. Wellington is voor mij geen prettige stad om in te rijden; net buiten het centrum rijdt je door de heuvels, waar veel mensen wonen, maar ook aan twee kanten van smalle weggetjes geparkeerd staan waardoor je er amper langs kan rijden, laat staan dat je nog tegenliggers hebt/, en in het centrum is het veel minder heuvelachtig, maar is het zo druk dat je bijna alleen maar kan parkeren in drukke en smalle parkeergarages, waardoor we er meteen weer uit gereden zijn en terug naar het huis van tante Sjuul gegaan zijn. Ik was er klaar mee, ik ga niet meer rijden in Wellington.
In de middag deden we een nieuwe poging om naar het centrum van Wellington te gaan, maar dan afgezet door Tante Sjuul. We gingen gisteren een Chocolate experience doen in het centrum van Wellington bij the Chocolate factory. Even kijken hoe ze hier de chocola maken en of we nog iets kunnen leren over chocolade maken. In deze fabriek malen ze de chocolade nibs zelf, en maken ze alleen luxe chocolade repen. Wij aan tijdens de "chef for a day" experience ook ieder 3 chocoladerepen maken, waarvan we de smaken zelf mogen bepalen. Nadat de smaken zijn uitgezocht krijgen we chocolade naar keuze om te , en dat is iets anders als bij ons, ze beginnen met een lagere temperatuur, en ze tempreren ook met een graad lagere temperatuur als wij doen. we doen het zoals het gezegd wordt, en wachten na het vullen met een warme kop chocolademelk die erg machtig is, tot de mallen weer uit de koeling kunnen en de chocoladerepen gestort kunnen worden . Wonder boven wonder komen onze repen goed uit de mal, en ze zijn goed want de chocola heeft "the snap" zoals ze dat hier zeggen, hij knakt als je 'm breekt. Daarna laten ze nog zien hoe je de repen het beste kan verpakken, en dat was het einde van de experience.
We lopen door het centrum van Wellington richting de Cable car, omdat we afgesproken hebben dat tante Sjuul ons daar weer ophaalt, maar niet voordat we langs de kerstwinkel zijn geweest. Deze blijkt dicht te zijn, en als we door de ruiten naar binnen kijken missen we er weinig aan, dus snel door naar de Cable Car.
's avonds heerlijk gegeten, en verder gerelaxt.
Vandaag gingen we aan Tante Sjuul laten zien hoe je slagroomtruffels maakt, en hoewel de ingrediënten net iets anders zijn als de ingrediënten die we thuis gebruiken; het resultaat mag er zijn! Daarna ben ik een film gaan kijken terwijl de dames nog even gingen shoppen. Verder was het een relaxte middag. Vanavond zijn we uitgenodigd om te komen eten bij ons nichtje Nathalie, en als we daarvan terug komen, gaan we de koffers inpakken, want morgen vertrekken we alweer uit Wellington en gaan we op weg naar Wanghanui, een plaats aan de westkust van het Noordereiland!
Wat ontzettend leuk ook dat jullie bij /met tante Sjuul truffels hebben gemaakt! Gezellig dat jullie ook nog bij Nathalie hebben gegeten… En dan alweer door naar de volgende bestemming… Goede reis en geniet met volle teugen net zoals ik geniet van jullie verhalen en foto’s ❣️😘
En ook nog een truffelschool voor de tante.
Veel plezier bij Nathalie en smakelijk eten (Nathalie is een top- chef!!)
Leuk om te lezen….
Lekker niks moeten maar mogen!!💋💋💋💋